Mesta, kjer lahko še danes dobite poslovno posojilo

Oglejmo si nekaj nedavnih novic o posojilih za mala podjetja:

“Zakaj banke ne posojajo malim podjetjem? Vprašajte Bernankeja.” – Američan.

“Ali velike banke izpolnjujejo svojo zavezanost malim podjetjem?” – The Wall Street Journal.

“Banke ohranjajo stroge posojilne standarde za mala podjetja.” – CNNMoney.

Torej je očiten zaključek za tiste, ki ustanavljajo nova podjetja ali iščejo načine za dostop do kapitala za rast svojega obstoječega podjetja, da vi ali vaše malo podjetje ne morete dobiti nobenega financiranja – kajne.

Ne tako hitro.

Banke morda ne posojajo (ali pa posojajo samo velikim podjetjem, ki v resnici ne potrebujejo kapitala), vendar banke niso in niso vedno bile najboljša možnost za mala podjetja ali novoustanovljena podjetja.

Večina bank se ne bo dotaknila zagonskega podjetja – ne glede na gospodarstvo in zelo malo bank bo financiralo rastoča podjetja, saj ima večina rastočih podjetij kratkoročne težave z denarnim tokom (nekaj, za kar banke pravijo, da je preveč tvegano in se tega izogibajo).

Zato banke res niso pomembne za vaše malo podjetje, ko gre za posojila.

Torej, kaj lahko manjša podjetja storijo, da pridobijo denar, ki ga potrebujejo za začetek ali širitev?

Preprost odgovor je storiti to, kar so počela vsa druga podjetja od začetka zgodovine – najti drugo pot. Torej, nadenite si podjetniški klobuk in poglejte te 4 alternativne vire kapitala.

4 mesta, kjer lahko danes najdete poslovni kapital

1) Zasebna poslovna posojila:

Ali ste vedeli, da obstajajo tudi druga podjetja (velika in majhna), ki samo posojajo malim podjetjem? To je njihov posel (kako služijo denar) in v tem so zelo dobri.

Pravzaprav morajo ti zasebni posojilodajalci, da ostanejo v poslu in ustvarjajo dobiček (tako kot vi želite), dajati poslovna posojila podjetjem, kot je vaše – bankam tega ni treba, kot so jasno pokazale.

Vi ste njihove ciljne stranke in tam so za vas. Zasebni posojilodajalci imajo več manevrskega prostora, saj nimajo regulatorjev, ki bi spremljali vsak njihov korak, zato so ustvarili več izdelkov (več programov poslovnih posojil), ki ustrezajo vašim individualnim potrebam. Poleg tega se večina odločitev teh posojilodajalcev sprejme takoj na kraju samem – brez tednov ali več čakanja.

Kako jim to uspe? No, ne gledajo na vaše celotno podjetje ali vaš skupni denarni tok ali vašo splošno dobičkonosnost. Gledajo na naslednji dogodek v vašem delovnem ciklu – kjer vaše podjetje zasluži prihodek.

Vse temelji na pretvorbi sredstev. Vaše podjetje dobi novo stranko, dokonča to delo in čaka na plačilo. Posojilodajalec ve, da boste prejeli plačilo, in bo vašemu podjetju zagotavljal potreben obratni kapital do te točke. Nato začnete postopek znova. Tako bodo ti zasebni posojilodajalci posojali v breme vaših neporavnanih terjatev – ne glede na vaš skupni dobiček ali dolgoročne obete glede denarnega toka vašega podjetja.

Ali pa recimo, da vaše podjetje prejema naročila, vendar nima kapitala, da bi ta dela sploh začela. No, ti zasebni posojilodajalci bodo financirali 100 % tistega, kar potrebujete za začetek in dokončanje teh naročil ali poslov, kar vam bo omogočilo, da zadovoljite svoje stranke in zaslužite tako želeni dobiček.

Jasno je, da se ti zdijo odlična možnost za obstoječa podjetja. Ampak, če ste startup, se morate le malo bolj potruditi, da se bodisi spravite v ta položaj (tj. prejemate naročila) ali uporabite nekatere od teh drugih možnosti (glejte spodaj), da postavite svoje podjetje za ustvarjanje potrebnih računov terjatve ali naročilnice, ki jih zahtevajo ti posojilodajalci.

2) Osebna posojila:

Večina lastnikov podjetij ne želi uporabljati osebnih virov za pridobivanje poslovnega kapitala. Ampak, ko je vse povedano – denar je vendarle le denar. Vendar so bila osebna posojila že od nekdaj katalizator za rast novih podjetij.

Za poslovno posojilo banke želijo poslovni denarni tok, donosnost in komercialno zavarovanje. Predmeti, ki jih večina novih ali malih podjetij nima.

Vendar osebna posojila nimajo tako strogih zahtev.

Obrestne mere za stanovanjska posojila so rekordno nizke, kar odpira možnost, da izkoristite lastniški kapital za denar za začetek ali rast svojega podjetja. Zgradite svoje podjetje in ga uporabite za odplačilo stanovanjskega posojila. Nič drugače kot vzeti poslovno posojilo, zgraditi svoje podjetje in odplačati posojilo. Toda s posojilom za lastniški kapital dobite nižjo obrestno mero in daljši rok za nižje plačilo in večjo prilagodljivost. Poleg tega je ta posojila veliko lažje dobiti.

Ali pa uporabite svoje pokojninske sklade. Prenesite svoj 401(k) ali IRA v svoje podjetje. Ni velike razlike kot pri vlaganju v svoje podjetje ali vlaganju svojih pokojninskih sredstev v podjetje nekoga drugega. Poleg tega, ker to ni posojilo – BREZ obresti, brez pogojev in zmožnost vračila, ko je to najboljše za vas in vaše podjetje in ni v najboljšem interesu banke ali posojilodajalca.

Back To Top