Začetek malega podjetja – ali imate vse, kar je potrebno?

Začeti in voditi majhno podjetje je težko. Ali imate vse, kar je potrebno za uspeh tako v začetni fazi kot dolgoročno?

V malem podjetju ste nenehno podvrženi psihični obremenitvi.

Imeti morate trdno fizično konstitucijo, saj se vam lahko zgodi, da boste delali več ur, kot ste jih kdaj delali kot zaposleni.

Obvladovati morate negotovost in tesnobo in, če delate napake, boste morali sprejeti posledice.

Vse to in brez absolutnega zagotovila, da boste celo uspešni!

Poštena resnica je, da je pri vodenju lastnega podjetja zagotovo veliko tveganj in koristi.

Lahko bi ustanovili majhno podjetje in ugotovili, da je vaša naložba čez dve ali tri leta propadla.

Če pa ste dejansko primerni za vodenje podjetja, boste morda ugotovili, da je to ena najbolj osupljivih in izpolnjujočih stvari, ki jih počnete v življenju.

Svojo usodo lahko nadzirate na način, kot ga nikoli ne bi kot zaposleni.

Če vam bo uspelo, boste imeli zadovoljstvo, da si boste izborili svoje mesto v poslovnem svetu.

In prav lahko se vam zdi, da ste bogatejši, kot bi bili sicer.

Torej, ali imate vse, kar je potrebno za ustanovitev malega podjetja?

Vaš prvi korak, da postanete podjetnik, bi res moral biti, da se ocenite.

Ali lahko sprejmete tveganja in trdo delo? Ali ste tisti posameznik, ki bo zadovoljen z nagradami, ki jih dobite kot rezultat vodenja podjetja?

Opravljenih je bilo veliko študij o malih podjetnikih, ki so podali različne predloge o tem, kaj jih naredi in katere značilnosti imajo skupne, zaradi katerih so uspešni v poslu.

Identificirajo številne zelo očitne stvari, kot so; podjetniki kot posamezniki običajno ne marajo sprejemati ukazov – vsekakor so raje sami sebi šefi; da so visokoenergijski ljudje; da so navdušeni nad svojim podjetjem; da so nagnjeni k temu, da so družabni– kar seveda pomaga, ko gre za trženje in prodajo; in so samozadostni ter lahko delajo dolga obdobja v samoti in brez podpore.

Še več, ti ljudje so vzdržljivi, se lahko spopadejo z zavrnitvijo in neuspehom ter se vseeno vrnejo po nov poskus.

Imajo duševno vzdržljivost in lahko dobro presodijo pod stresom.

So trdni odločevalci, vendar ponavadi ukrepajo šele po temeljiti preučitvi vseh svojih možnosti.

Niso hazarderji – tvegali bodo, a šele potem, ko bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da povečajo možnosti v svojo korist.

To je precejšen seznam lastnosti, vendar je še vedno le polovica zgodbe.

Druga polovica je motivacija – ali je tako močna, da vas bo obdržala v najtežjih časih?

Morda vas k ustanovitvi lastnega podjetja žene vaš lastni značaj, drugi ljudje pa zaradi zunanjih pritiskov ženejo k ustanovitvi lastnega podjetja.

Lahko jih na primer odvrne politika napredovanja delodajalca.

Morda se jim zdi, da v resnici niso plačani glede na njihovo uspešnost, ali pa jim delo morda povzroča pretirane časovne omejitve.

Morda želijo biti v položaju, da določajo, kdaj in kje delajo.

Glavna točka, ki jo je treba upoštevati, je, da vse motivacije ne odražajo vrste aktivnega zagona, ki sili uspešne poslovneže – ni tako preprosto kot samo ‘občutek’, da je to prav za vas ali celo, da bi bilo bolje kot to, kar počnete. trenutno.

Če ste polovičarski, nikakor ne gre za posel – biti morate zelo zagnani, da lahko vložite trud, ki bo od vas potreben.

Ko se odločite, da imate vse, kar je potrebno za začetek poslovanja, boste želeli storiti 5 stvari, da boste imeli največje možnosti za uspeh.

1. Prepričajte se, da obstaja trg za vaš izdelek/storitev in razvijte svojo edinstveno poslovno idejo. Morali bi razumeti, kaj boste prodali, komu boste to prodali in zakaj bi to želeli kupiti od vas. Če želite to narediti, boste morali razumeti svoj trg, svoje stranke in konkurente.

2. Ocenite finančno izvedljivost vašega zagona tako, da pogledate stroške lansiranja, ocene prodaje, fiksne in variabilne stroške in, kar je najpomembneje, kako se te številke združijo, da ugotovite točko preloma.

3. Ustvarite poslovni načrt, ki beleži vse, kar ste odkrili v prvih dveh korakih, in določa vašo poslovno strategijo za uspeh.

4. Odločite se, kako boste financirali svoje novoustanovljeno podjetje in s poslovnim načrtom pristopite k izbranemu financerju.

5. Zavedajte se pravnih predpogojev za ustanovitev podjetja in se odločite, katere strukture boste uporabili za vodenje poslovnega podviga.

Back To Top